Ordrup: +45 3964 2828

Kontaktlinser beskytter mod pollenallergi ☀️?♥️

Vidste du?

At kontaktlinser kan beskytte mod pollen.

Mere end en million danskere plages af pollenallergi, som bl.a. giver sviende øjne og sløret syn. Mange brillebrugere tror, at kontaktlinser vil gøre symptomerne værre, men det forholder sig ofte lige omvendt. Kontaktlinser kan mindske pollengenerne, forklarer Pia Toft Johansen, optiker i 2EYES. Det er dog ikke alle slags linser, der beskytter lige godt.

Pollensæsonen er for alvor skudt i gang, og den giver store gener for omkring en femtedel af befolkningen.

De mikroskopiske pollensporer sætter sig i slimhinderne og giver irritation i næse, mund og ikke mindst øjne, som bl.a. kan føre til sløret syn, hovedpine og træthed.

Men mange har faktisk mulighed for at mindske øjengenerne på en nem og effektiv måde. Bruger man kontaktlinser i stedet for briller, når pollentallene driller mest, kan man beskytte nerverne i øjnene og dermed øge komforten markant.

Mange brillebrugere har imidlertid den opfattelse at kontaktlinser kan forværre pollengenerne, og de holder sig derfor til det velkendte.

– Når øjnene svier, er det unaturligt for mange at placere noget på øjet. Og det er en udbredt misforståelse, at linser vil gøre generne større, for det forholder sig lige omvendt. Kontaktlinser kan fungere som en slags skærm, der beskytter øjnene mod pollen i luften, siger Pia fra 2EYES.

Endagslinser reducerer symptomerne

Der er dog stor forskel på, hvor gode kontaktlinser er til at skærme øjnene for pollen. Flere undersøgelser har vist, at fugtafgivende endagslinser giver de bedste resultater.

– Mange moderne endagslinser udløser en smule fugt, når der blinkes med øjnene. På den måde beskyttes og renses øjnene løbende, og det reducerer symptomerne fra pollenallergien mærkbart, forklarer Pia Toft Johansen. @2eyes92 #kontaktlinser #optik #care #høfeber #2eyes #piatoftjohansen

Share Button
Feedback